OGIBiz Website

Menu
2827648
Main Description
2860897
Στα πλαίσια των δράσεων για το 7 for Earth Larissa_Support_Team 7 for earth project Η Ασπίδα Κοιν.ΣΕΠ περιβάλλον-άνθρωποι-ζώα , κάλεσε τους καλλιτέχνες Αθανάσιο & Αποστόλη Μακρή που έδωσαν μια άλλη διάσταση στους κάδους των σκουπιδιών.
Ευχαριστούμε πολύ για την ευγενική χορηγία το κατάστημα Κεντρο Χρωματος Διακοσμησης που μας έδωσε τα χρώματα για να υλοποιηθεί η δράση.
Επίσης να ευχαριστήσουμε και την Αντιδημαρχία καθαριότητας .
 
Η δράση μας στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο 7 for Earth "ζωγραφίζουμε τους παλιούς κάδους ομορφαίνουμε την πόλη μας" με καλλιτέχνες τον Θανάση & Αποστόλη Μακρή ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μεγάλη αποδοχή. Περιμένουμε από τον Δήμο Λαρισαίων και Ελπίζουμε να τους δούμε σύντομα να στολίζουν κάποιους δρόμους της πόλης μας.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Main Description
2860905

Οι τέσσερις Λαρισαίοι είναι μέλη στις Φιλοζωικες ομάδες ''Αδεσποτα ζώα Λαρισας'',στο Κοινωνικό Δίκτυο ''Κανείς Μόνος''και στην Κοιν.Σ.Επ. Ασπίδα  όπου και οι τρεις φορείς μαζί, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν βοήθεια για τα αδέσποτα ζώα που τραυματίστηκαν στις πυρόπληκτες περιοχές."

Ο Θάνος Γκουγκλιάνας, ο Θανάσης Μακρής, η Τάνια Μήνια και ο Ανδρέας Νέστορας, αφού διέσχισαν τις απέραντες εκτάσεις ενός μαύρου τοπίου στη Βόρεια Εύβοια, έφτασαν χθες στον παραλιακό οικισμό Αγκάλη, του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, για να ξαναφτιάξουν από τις στάχτες του, έναν χώρο όπου φιλοξενούνταν αδέσποτα ζώα (άλογα, σκυλιά κ.ά.) από το Φιλοζωικό Σωματείο «Rancheros».
Αν και η επαναδημιουργία του εν λόγω φιλοζωικού καταφυγίου, φαντάζει κατόρθωμα, βρέθηκαν εκεί για να στηρίξουν την προσπάθεια μαζί με άλλους εθελοντές, ενώ παράλληλα ήρθαν και σε επαφή με μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόρ. Εύβοιας, «Άρτεμις», στον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού - που φροντίζει αδέσποτα ζώα- προκειμένου να συζητήσουν μαζί τους για τις ανάγκες τους σε ζωοτροφές, φαρμακευτικά κτηνιατρική είδη, κλουβιά κ.ά.
Ήδη έχει ξεκινήσει στη Λάρισα και συνεχίζεται μέχρι τέλη της εβδομάδας, μια δράση συγκέντρωσης των παραπάνω ειδών, τα οποία θα διανεμηθούν σε φιλοζωικά σωματεία της χώρας, με προτεραιότητα σε αυτά που δραστηριοποιούνται στην Εύβοια και στον νομό Ηλείας. Οι τέσσερις Λαρισαίοι είναι μέλη στις φιλοζωικές ομάδες «Αδέσποτα ζώα Λάρισας», στο Κοινωνικό Δίκτυο «Κανείς Μόνος» και στην Κοιν.Σ.Επ. «Ασπίδα», όπου και οι τρεις φορείς μαζί, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν βοήθεια για τα αδέσποτα ζώα που τραυματίστηκαν στις πυρόπληκτες περιοχές.
Υποστηρίζουν ότι: «Η χώρα μας βρίσκεται σε μεγάλη κρίση, εξαιτίας των πυρκαγιών που κατέκαψαν τεράστιες εκτάσεις, αφήνοντας πίσω ρημαγμένους ανθρώπους και νεκρό τοπίο.
Όση οργή κι αγανάκτηση μάς διακατέχει για τη διαχρονική απαξίωση του περιβαλλοντικού πλούτου της χώρας μας και τις διαχρονικές ευθύνες Πολιτείας και πολιτών, αυτήν τη στιγμή προέχει η αλληλεγγύη. Δεκάδες εθελοντικές ομάδες, σωματεία και σύλλογοι κινητοποιήθηκαν για τη στήριξη των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας. Στηρίζουμε εμπράκτως όλες τις προσπάθειες, με όλες μας τις δυνάμεις.
Δυστυχώς όμως, η τραγωδία έχει επίσης βλάψει ανεπανόρθωτα τον φυσικό πλούτο και το ζωικό βασίλειο των πυρόπληκτων περιοχών.
Εκατομμύρια ζώα απανθρακωμένα, χιλιάδες με εγκαύματα και εκατοντάδες άλλα, περιφέρονται χωρίς νερό και τροφή σε ένα σεληνιακό εχθρικό τοπίο.
Δεν είμαστε ανήμποροι, δεν θα μείνουμε άπραγοι!
Τώρα είναι η ώρα: Γινόμαστε όλοι μαζί μια «Ασπίδα» προστασίας για τα «Αδέσποτα ζώα» και στέλνουμε το δυνατό μήνυμα «#Κανείς Μόνος».
Στηρίζουμε τις αθώες αυτές ψυχές των δρόμων που δεν ήταν επιλογή τους ούτε να γεννηθούν, ούτε να ζήσουν εκεί έξω.
Η ύπαρξή τους οφείλεται σε εμάς τους ίδιους τους ανθρώπους, οι οποίοι πολλές φορές δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε ότι τα ζώα δεν είναι άψυχα αντικείμενα τα οποία εγκαταλείπουμε, όπως θεωρούνταν εντελώς φυσικό, κάποτε, από κάποιους, αλλά έχουν ψυχή, καρδιά, αισθήματα και δικαιώματα...».

Footer
2827653

Ποιοι είμαστε


περιβάλλον - άνθρωποι - ζώα 

 Copyright © 2021 ασπίδα κοινΣΕπ. All Rights Reserved

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 Ολυμπίας 18, 41336 ΛΑΡΙΣΑ

 +30 6953010188  

 aspidakoinsep@gmail.com