Η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση ΑΣΠΙΔΑ ιδρύθηκε στην Λάρισα 25 Οκτωβρίου 2019

Τα μέλη της είναι οι:

 1. Γεώργιος Μικερτζής Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής
 2. Αθανάσιος Γκουγκλιάνας Γραμματέας Δ.Ε.
 3. Σοφία Μακαριάδου Ταμίας Δ.Ε.
 4. Κωνσταντίνα Παπαχατζή υπεύθυνη επικοινωνίας με οργανώσεις
 5. Μιμη Τσιφωντιδου υπεύθυνη επικοινωνίας & εκδηλώσεων
 6. Ηλίας Τσιάντας υπεύθυνος εθελοντών & συνεργατών
 7. Λίλια Ποντίκα υπεύθυνη φιλοξενίας & προώθησης υιοθεσιών
 8. Θανάσης Μακρής υπεύθυνος social media & web radio ASPIDA

Ο σκοπός της Κοιν.Σ.Επ. πραγματώνεται με την άσκηση δραστηριοτήτων βιώσιμης ανάπτυξης ή/ και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών γενικού συμφέροντος.

ASPIDA PROFILE

Social cooperative enterprise ASPIDA was founded in Larissa September 25, 2019

Its members are:

 1. George Mikertzis Chairman of the Management Committee
 2. Athanassios Gouglianas Secretary
 3. Sofia Makariadou Treasurer
 4. Konstantina Papachatzi responsible for communication with organizations – unions
 5. Mimi Tsifontidou responsible for communication and events
 6. Elias Tsiadas in charge of volunteers & partners
 7. Lilia Pontika in charge of hosting & promoting adoptions
 8. Thanasis Makris, social media manager & web radio ASPIDA

Purpose of the CSE is carried out by carrying out activities of sustainable development and / or the provision of social services of general interest.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚοινΣΕπ ΑΣΠΙΔΑ

Κοινός παρονομαστής για όλα τα μέλη – που σημειωτέον είναι όλοι επιτυχημένοι επαγγελματίες στον χώρο τους- καθως και κινητήρια σκέψη για την δημιουργία αυτού του σχήματος ήταν η αγάπη για το ωραίο περιβάλλον, για την φιλική πόλη για τα ζώα, και ιδιαίτερα τα αδέσποτα.


ΣΟΦΙΑ ΜΑΚΑΡΙΑΔΟΥ: Ιδιοκτήτρια του αρτοποιείου ΣΤΑΡΕΝΙΟ, Ενεργή πολίτης παρούσα σε φιλοζωικά θέματα και με μεγάλη συμμετοχή σε συλλογικότητες με κοινωνικό πρόσημο, όπως «ΠΡΟΣΦΕΡΩ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΛΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ» & “MAKE A WISH” Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς μια και το πιστεύω της είναι “Δε νοείται επιτυχία χωρίς “συνεργάζομαι”… Δε νοείται ευτυχία χωρίς “μοιράζομαι”…


ΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΧΑΤΖΗ: Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, Ιδιοκτήτρια του καφέ ΚΟΚΟΥΣ, με πολυετή ενεργή δράση στα φιλοζωικά θέματα, κηδεμόνας πέντε σκυλιών και φύλακας άγγελος πόντε αδέσποτων και με μια αρχή ζωής που προσπαθεί να τηρεί καθημερινά “Μη κάνεις πότε στους άλλους αυτό που δεν θα ήθελες να κάνουν οι άλλοι σε σένα..”


ΜΙΜΗ ΤΣΙΦΩΝΤΙΔΟΥ: Γεννήθηκε και σπούδασε στην Θεσσαλονίκη. Interior Designer από το ’78 και ενεργή φιλόζωη από παιδί. Σήμερα κηδεμόνας επτά σκυλιών και τροφοδότης 10 αδέσποτων γατιών. Με πολύ ανεπτυγμένο το αισθητικό κριτήριο σε όλα τα επίπεδα, λόγω επαγγελματικής ιδιότητας, ονειρεύεται και σχεδιάζει δράσεις για μια ιδανική πόλη, για ένα ιδανικό περιβάλλον για όλες τις μορφές Ζώης, ελπίζοντος ότι θα βρει πολλούς συνοδοιπόρους. Μότο της “Ο σπουδαιότερος στόχος της ζωής είναι … να ξεκινήσεις να βάζεις στόχους”


ΗΛΙΑΣ ΤΣΙΑΝΤΑΣ: Εκπαιδευτής οδηγών, με δική του σχολή, λατρεύει τα ζώα , φροντίζει πέντε αδέσποτα σκυλάκια, έχει στο κτήμα ένα Άλογο και στο σπίτι ένα σκυλάκι. Ένας ευγενής άνθρωπος που πιστεύει ακράδαντα και το κάνει πράξη ότι “Η ισότητα μεταξύ των ανθρώπων όπως και ο σεβασμός είναι αξίες που οφείλουμε να έχουμε όχι μόνο για τον συνάνθρωπο αλλά και για τα ζώα.”


ΘΑΝΟΣ ΓΚΟΥΓΚΛΙΑΝΑΣ: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λάρισα μέχρι τα 23 του χρόνια. Στην συνέχεια ,για ένα διάστημα έντεκα ετών εργάστηκε στην Αθήνα στον ευρύτερο χώρο της μουσικής βιομηχανίας και διασκέδασης. Συγκάτοικος με τον αγαπημένο του μαύρο γάτο, τον Σωκράτη, έμαθε να εκτιμά, να σέβεται και να αγωνίζεται για τα δικαιώματα αυτών που δεν έχουν την δύναμη να μιλήσουν. Επιστρέφοντας στην γενέτειρα πόλη ,αποφάσισε να ασχοληθεί πιο ενεργά, συντονισμένα και ουσιαστικά με το ζήτημα της ευζωίας των κατοικίδιων ζώων. Ως μέλος φιλοζωικού σωματείου έβαλε το μικρό του λιθαράκι για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που η πολιτεία αρνείται πεισματικά να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Ο αγώνας συνεχίζεται ,πλέον ως μέλος της Κοιν.Σ.Επ. Ασπίδα και της πενταμελούς του Δήμου Λαρισαίων για την διαχείριση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων. Μότο του «Καμιά μάχη δεν χάνεται αν δεν δοθεί».


ΓΙΩΡΓΙΟΣ ΜΙΚΕΡΤΖΗΣ Στρατιωτικός, ενεργός φιλόζωος, κηδεμόνας 4 σκυλιών,. Το όνειρο του η αλλαγή της αντιμετώπισης των ζώων, η σωστή πληροφόρηση των παιδιών σε θέματα περιβάλλοντος και ζώων και η δημιουργία κατάλληλων καταλυμάτων φιλοξενίας αδέσποτων ζώων σε όλους τους δήμους της χώρας μας.


ΛΙΛΙΑ ΠΟΝΤΙΚΑ Γεννήθηκε στη Λάρισα 4/9/1964. Τελείωσε το 1ο λύκειο Λάρισας. Φοίτησε στο ΑΠΘ στη σχολή ΤΕΦΑΑ και αποφοίτησε με ειδικότητα στο τένις ! Μιλάει αγγλικά γαλλικά και ιταλικά ! Εργάστηκε ως προπονήτρια τένις έως το 2005. Από το 2006 είχε βιοτεχνία κατασκευής ξύλινων κουφωμάτων έως το 2015! Από το 2015 ως σήμερα απασχολείται με φιλοξενία σκύλων στο σπίτι της! Προσπαθώ να βοηθήσω αυτά που θα βρεθούν στο δρόμο μου!


ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ Γεννήθηκε, το 1986, και μεγάλωσε στη Λάρισα, όπου από μικρή ηλικία ξεκίνησε να ασχολείται με τη ζωγραφική στο εργαστήρι του πατέρα του, γνωστού Λαρισαίου ζωγράφου. Είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Lecce στην Ιταλία, Accademia Belle Arti di Lecce. Έχει στο ενεργητικό του συμμετοχές τόσο σε ατομικές, όσο και σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα αλλά και την Ιταλία. Έχει διδάξει ζωγραφική σε τμήματα ενηλίκων, καθώς και σε άτομα με ειδικές και νοητικές ανάγκες, διαφόρων ηλικιών Επίσης έχει εργαστεί στις λέσχες πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων ως καθηγητής εικαστικών σε τμήματα παίδων, εφήβων και ενηλίκων, όπως και στην εταιρεία βρεφικών επίπλων ΗΡΑ bebe με την ειδικότητα του ζωγράφου. Έργα του υπάρχουν σε συλλογές τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού αγαπάει την φύση τα ζώα αλλά και τους ανθρώπους είναι στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και εθελοντής διασώστης της ΕΟΔΥΑ